Savjeti

rezepte_zubereitung_ikon

Priprema

Naš majstor za čaj Stefan Feldbusch vam daje sljedeće savjete za pripremu čaja, za vaše trenutke uživanja:

Pored samog čaja, i dobar kvalitet vode (npr. manja tvrdoća vode i nizak sadržaj hlora) i tačno vrijeme kuhanja su presudni faktori kada se radi o pripremi dobre šoljice čaja.

Za pripremu čaja uvijek koristite svježu, prokuhanu vodu. To znači, voda se ne treba kuhati predugo, jer uslijed prekuhavanja smanjuje se količina kiseonika u vodi.

Čaj ima bolji okus kada je jači. Prema Vašem ličnom ukusu, koristite najmanje jednu kesicu čaja za svaku šoljicu voćnog čaja i najmanje tri kesice za pripremu veće količine u lončetu-zavisno od veličine lončeta.

Zavisno od vrste čaja koji birate, različitim vrstama čaja je potrebna različita dužina pripreme, tako da možete uživati u njegovom punom okusu. Uz to, uvijek pratite uputstva koja se nalaze na svakom pojedinačnom pakovanju čaja!

 

MILFORD vrijeme pripreme:

Voćni čaj 8 minuta
Biljni čaj 6 minuta
Crni čaj 3 do 5 minuta
Do tri minute, čaj ima stimulativni efekat; između 3 i 4 minute čaj ima umirujući efekat.
Zeleni čaj 3 do 4 minute

preparation

storage_ikon_09

Optimalno čuvanje čaja

Čaj treba biti zaštićen od vlage i toplote kao i od drugih jakih okusa, kao što su drugi čajevi, te drugi začini koji imaju jake mirise.

Crni čaj kao što je fini Darjeeling čaj, čaj vrhunskog kvaliteta iz najboljih bašta lagano preuzima druge jake mirise i tako gubi svoje delikatne cvijetne arome i blage okuse u tom procesu.

Idealno je da čaj čuvate u hermetički zatvorenim posudama. To će pomoći da čaj sačuva svoj jedinstven okus.

Kontaktirajte nas!   |   Štampanje   |   Mapa stranice   |   Uslovi korištenja i Izjava o privatnosti Copyright © 2014 - Milford Tee Austria Gmbh