Naš čaj

Naš čaj

S ciljem da garantujemo visok kvalitet naših proizvoda, specijalisti za čaj biraju najbolje čajeve među stotinama uzoraka svake godine. Ova ekspertiza se također ogleda i u našem uspjehu na tržištu.

Pravo iz odjela za nabavke, naši kupci čajeva biraju najfinije sirove materijale iz cijelog svijeta u skladu sa specifičnim kriterijem za kvalitet. Brojni uzorci za prodaju i ponudu se testiraju od strane našeg iskusnog tima degustatora čaja.

Tek nakon što uzorak dobije odobrenje i nakon njegovog naknadnog analitičkog testiranja, tada se kupuje veća količina čaja.
Čak i sa odlukom da kupi određene čajeve, naši degustatori za čaj dokazuju svoj talent u miješanju čajeva. Zahvaljujući odličnom osjećaju za okus oni se pobrinu da uvijek stvaraju i proizvode sofisticirane mješavine čaja u skladu sa konstantno visokim standardima, čak i ako je čaj sklon prirodnoj oscilaciji u kvalitetu prema različitim vrtovima za uzgoj čaja i područjima uzgoja, različitim razdobljima berbe i promjenama rezultata berbe.

 

Naši degustatori čaja: Profesija za osobe sa ukusom

Svaki dan, uzorci za kupovinu i ponudu stižu na Ostfriesische Tee Gesellschaft iz cijelog svijeta. Tada je vrijeme odabira: šta ima dovoljno dobar okus za naš asortiman, a samim tim i za naše klijente?

Testira ga tim degustatora čaja po određenim standardima kvalitete. Ipak, oni nisu odgovorni samo za kritičnu senzornu procjenu uzoraka. Svojim vrlo osjetljivim čulom mirisa i okusa, oni također mogu miješati sirove sastojke koje treba kupiti, tako da oni stvaraju konačni rezultat dosljedno visoke kvalitete sa tačnim spektrom aroma predviđenim za recept. Remek-djelo. Uzevši u obzir činjenicu da su sirovine predmet prirodnih varijacija i iz sezone u sezonu neznatno se razlikuju u okusu.

Klikni ovdje za savjete o idealnom načinu pripreme čaja!

Kontaktirajte nas!   |   Štampanje   |   Mapa stranice   |   Uslovi korištenja i Izjava o privatnosti Copyright © 2014 - Milford Tee Austria Gmbh